Allt för dina fisketurer – vad behöver du?

När du ska ut och fiska finns det många saker att tänka på som ska följa med. Det räcker inte bara med att rensa och plocka i ordning fiskelådan eller fiskeväskan utan du behöver även se till att du har med allt du behöver för att överleva ute i vildmarken. Visst, det är alltid lika kul att dra iväg på en spontan fiskeresa. Men för en lyckad fisketur, kräver planering och framförhållning.

Bra grejer till fisketuren

Men vad är då egentligen nödvändigt att ta med? Det beror lite på hur länge du har planerat att vara ute. Du bör packa lätt eftersom det ofta innebär en del vandring för att komma fram till de allra bästa fiskeställena.

Ett användbart verktyg i naturen är en praktisk multikniv, med den kan du både skära fiskelina, rensa fisk och hantera trädpinnar till bland annat grillning. Om du skulle vara väldigt blött ute är det bra med ett stormkök då det kan vara svårt att få tag på torr ved att göra upp en eld att tillaga fisken med.

Viktigast av allt är klädseln, vattentäta allround kängor på fötterna samt vind- och vattentåliga kläder. Du kan klicka dig vidare här för att hitta olika praktiska grejer till fisketuren.