Jakt, mer som en livsstil

För många så är jakt mer som en livsstil. Att få ge sig ut i naturen är den största upplevelsen och det kan blandas med både fiske och jakt för den naturintresserade. Vi har skrivit mycket om fiske på denna sajt och tänkte att nu var det dags för lite jakt för den det kan intressera.

Jaken i Sverige brukar man för det mesta tänka på älgjakten men det finns så mycket annat som man kan jaga i vårt avlånga land. För många så följer man med från barnsben sina föräldrar som ger sig ut på olika jakter. Utrustningen är viktig för alla jaktintresserade och det gäller att se till att man har det som behövs för en lyckad jakt. Olika perioder är avsatta för olika jakter, älgjakten har sin period, småvilt har sin och att jaga vildsvin kan man i princip jaga året om.

Det är länsstyrelserna som ansvarar för den delning och hur mycket som fås jagas i Sverige och om du exempelvis skulle vilja jaga i Jämtland så kontaktas Länsstyrelsen i det län som jakten ska utföras för att köpa det jakttillstånd som behövs för jakten. Det är även de som delar ut det antal djur som får jagas under exempelvis älgjakten. Varje jaktlag få sin tilldelning så det inte jagas för mycket eller för lite. Det är frågan om viltvård.